برداشتن گام های استوار در موضوع آموزش انرژی با توجه به کودکان و نوجوانان به عنوان دانشمندان آینده
آزمایشگاه تحقیقاتی پیل سوختی در دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی از زمان تاسیس در بیست و سوم بهمن ماه ۱۳۹۱ تا به حال ضمن تلاش در گسترش مرزهای دانش در فناوری پیل سوختی با تاکید بر پیل های سوختی دمای پایین و واکنش های کاهش اکسیژن، اکسایش گلوکز و الکل ها در محدوده اسیدی ، خنثی و بازی، به موضوع آموزش انرژی و یادگیری معنی دار در مفاهیم مرتبط با ان همراه با فرهنگ سازی در مصرف انرژی و توجه به انرژی های تجدید پذیر برای دانشجو معلمان و دانش اموزان نیز توجه داشته و کارگاه های آموزشی و محتواهای آموزشی مختلفی را با رویکردهای نوین در آموزش، با محوریت فراگیر طراحی نموده است. در این راستا پس از برگزاری اولین جشنواره اموزش انرژی در اول و دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۷، امسال دومین جشنواره اموزش انرژی برای کودکان و نوجوانان با تاکید بر انرژی های تجدید پذیر با مشارکت اساتید، دانشجو معلمان کارشناسی و کارشناسی ارشد و دانش اموزان در روز یکشنبه بیست و هفتم بهمن ماه سال جاری در دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد.
در این جشنواره دانش اموزان ابتدا در بخش رسانه و آموزش انرژی با موضوع انرژی و اهمیت ان در ایجاد رفاه و اسایش برای انسان اشنا شدند. سپس در بخش هنر و اموزش انرژی در زمینه انرژی و مباحث مرتبط با ان نقاشی کرده و اثر خود را ارائه می دهند که اثار ارائه شده توسط کمیته داوری جشنواره خانم ها دکتر زینب طلایی ، دکتر فریبا شاپوریان و دکتر آرزو اصفا و آقایان دکتر حسن حسین نژاد و استاد شهرام عظیمی مورد بررسی قرار گرفته و آثار برتر در اختتامیه جشنواره معرفی گردید.
آثار منتخب در بخش هنر و آموزش انرژی به انتخاب کمیته داوری به صورت زیر می باشد:
آثار برتر جشنواره:
محمدامین جعفری (دبستان انتخاب آگاه) – سید امیرعلی حائری زاده (دبستان رازی) – دینا یوسفی (مدرسه شهید دستغیب) – ماهک فعال (دبستان شهید دستغیب) – ثنا رنجبر (دبستان شهید دستغیب) – فواد احتشام مهر (دبستان انتخاب آگاه) – نهال رجبی موحد (دبستان شهید دستغیب) – بردیا ابراهیمیان (دبستان رازی)
آثار برگزیده:
آرتین مستعد محبوب (دبستان رازی ) – عسل یوسفی (دبستان شهید دستغیب) – الشن حیدرزاده (دبستان انتخاب آگاه) – آوا روزبهانی (دبستان شهید دستغیب) – نارین السادات علوی (دبستان شهید دستغیب)
دانش اموزان پس از شرکت در بخش هنری جشنواره، در نمایشگاه جشنواره شرکت کرده و در بخش انرژی هیدروژن و پیل سوختی با این موضوع با تجارب یادگیری ارائه شده بیشتر آشنا شدند. ضمنا در این بخش دانش اموزان با نرم افزار H4KIDs کارکرده و با موضوع هیدروژن و فناوری پیل سوختی اشنا شدند. در این جشنواره تجارب یادگیری در زمینه مفهوم انرژی و کاربرد انرژی در زندگی روز مره توسط دانش اموزان و دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد ارايه گردید.
همچنین در بخش تجارب یادگیری ، آثاری از دانش اموزان مدارس عرفان و حدیث شهرستان قرچک نیز ارائه شد که در نمایشگاه تجارب یادگیری در این شهرستان در شمار اثار خوب و مرتبط با موضوع انرژی بودند. همچنین بخشی به فعالیت علمی و اموزشی در موضوع انرژی با تاکید بر مدیریت مصرف انرژی اختصاص یافت. در این جشنواره دانش آموزان در بخش بازی و سرگرمی نیز در اموزش انرژی با موضوع انرژی و انرژی های تجدید پذیر در ساختاری متفاوت آشنا شدند. به منظور توجه به فرهنگ سازی در مدیریت مصرف انرژی دانش اموزان شرکت کننده در بخش شعر وادب به ارائه اثر خود در قالب شعر ، طنز و نوشته کوتاه در موضوع انرژی و مدیریت مصرف ان پرداختند. در اختتامیه جشنواره فوق الذکر اثار برتر در زمینه هنر، شعر و ادب در اموزش انرژی معرفی (اثر ارائه شده توسط آقای محمد مهدی کمربیگی) و از غرفه های برتر در بخش نمایشگاهی جشنواره که با نظر سنجی از شرکت کنندگان تعیین گردیده بود تجلیل به عمل امد. این غرفه ها عبارت بودند از: غرفه اول: آقایان: محمد مهدی کمربیگی و بهنام حسین پور خانم ها: سارا اسکندریان و رضوان الوندی. غرفه دوم: آقایان امیر حسین امامی و عرفان غلام زاده. غرفه سوم: حسین مقیسه، سعید عقبایی و متین عقبایی. غرفه چهارم: زهرا ابراهیمی و هلیا رضایی.
علاقمندان می توانند جهت کسب هرگونه اطلاعات لازم برای برگزاری سال آتی جشنواره و مشارکت در آن با ادرس پست الکترونیکی جشنواره به نشانی efk.fcrl.srttu@gmail.com و آزمایشگاه تحقیقاتی پیل سوختی به نشانی fcrl.srttu@gmail.com مکاتبه نمایند.