بازدید و نشستهای تخصصی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در آستانه هفته پژوهش
به گزارش معاونت پژوهش و فناوری و به نقل از دکتر قربانی، معاون محترم پژوهش و فناوری دانشگاه، در راستای برگزاری هفته پژوهش و فناوری ایشان به همراه مدیران این حوزه تاکنون از هفت دانشکده دانشگاه بازدید کرده و جلسات مشترکی با هیئت رئیسه و اساتید دانشکدهها برگزار نمودهاند. در این جلسات، مباحث مهمی در زمینه پژوهش و فناوری، به ویژه در ارتباط با برگزاری هفته پژوهش و فناوری، مطرح و بررسی شد. از جمله مسائل مورد بحث در این جلسات، چالشهای اساسی در انجام فعالیتهای پژوهشی، گرنتها و طرحهای بروندانشگاهی بود که به طور ویژه به آن پرداخته شد.
همچنین در این جلسات، موضوعات ارزندهای در خصوص درآمدزایی از طریق پژوهش، راهاندازی آزمایشگاههای تحقیقاتی، کارآمدی شیوهنامههای جدید معاونت پژوهش و فناوری، همکاری با سازمانها و ارگانهای مختلف و تعامل با وزارتخانهها مطرح شد. از دیگر مباحث مهم، نیاز به برگزاری جلسات متعدد در کارگروههای تخصصی معاونت پژوهش و اهمیت داشتن کارشناسان متخصص در حوزه قراردادها و امور حقوقی بود. علاوه بر این، توجه ویژهای به بهبود تجهیزات دانشکدهها به منظور ارتقاء کیفیت پژوهشها و تاسیس مراکز مشاوره، روانشناسی، علوم شناختی و استعداد یابی صورت گرفت. در نهایت، استفاده بهینه از امکانات موجود در دانشکدهها به صورت مشترک در سطح دانشگاه، یکی دیگر از مواردی بود که در این جلسات مورد تأکید قرار گرفت.
در این دیدارها، دکتر قربانی ضمن تشریح سیاستگذاریهای معاونت پژوهش و فناوری و تعیین ریلگذاریهای جدید، به تصویب مجوز مراکز رشد، کارآفرینی و نوآوری، همچنین پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی و قطب آموزش اشاره کردند. ایشان تأکید نمودند که با توجه به استقرار شرکتها در حوزه تولید محصولات هوش مصنوعی و فناوری آموزشی، این اقدامات میتواند گام مؤثری در معرفی بهینه دانشگاه، درآمدزایی و انعقاد تفاهمنامه با سازمانها و مراکز دولتی و غیردولتی، و همچنین در راستای دیپلماسی علمی و کسب مرجعیت علمی داشته باشد.
دکتر قربانی همچنین به اهمیت تشکیل هستههای پژوهشی که با همکاری جمعی از اساتید برای انجام پروژههای تقاضامحور فعالیت میکنند، بهعنوان یکی از تصمیمات تأثیرگذار در این معاونت جهت معرفی و تولید محصولات دانشگاه اشاره نمودند. علاوه بر این، ایشان با اشاره به رشد کیفی تولیدات علمی و پژوهشی دانشگاه و نقش آن در نظامهای رتبهبندی بینالمللی اظهار داشتند که دانشگاه در چهار سال آینده میتواند بهعنوان برترین مرکز در زمینه تربیت دبیران فنی و حرفهای در منطقه و خاورمیانه شناخته شود. ایجاد بسترهای مناسب برای تعاملات بینالمللی، شرکت در مجامع، همایشها و رویدادها، و برگزاری رویدادهای مشترک بینالمللی نقش مهمی در تحقق این اهداف خواهد داشت.
در ادامه، در جلسات مختلف برگزار شده، معاون محترم پژوهش و فناوری و مدیران ایشان، ضمن گفتگوی دوستانه با اعضای حاضر، به پرسشها و چالشهای مطرحشده پاسخ دادند و ابراز امیدواری کردند که در مراسم هفته پژوهش، گزارشی جامع از دستاوردهای پژوهش و فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه ارائه خواهد شد.
معاونت پژوهش و فناوری
کد خبر ۰۳۰۹۰۵۰۱