پنجمین وبینار از سلسله وبینارهای ماه مبارک رمضان

معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار کرد؛
به گزارش رییس اداره فرهنگی دانشگاه  درتاریخ ۲۱ فروردین با سخنرانی دکتر اسدالله  رحمان زاده  با موضوع  پدیدارشناسی سوره حمد برگزار شد.
سوره حمد به صورت سبع مثانی وبا تفسیر علامه طباطبایی به معنای معطوف است ودرلغت به معنی دوبار نازل شده ۷ آیه ای است.
ویا دونیمه درخواست بنده از خدا وخدا ازبنده است ویا اینکه دوبار درنماز قرائت می‌شود.
از منظر اهل دل وعرفا بسم الله مربوط به هرسوره معنای خاصی دارد که امام خمینی نیز برآن صحه گذاشتند.
حدیث نبی اکرم است که نماز را دونیمه کردم ویکی از زبان بنده ودیگری اززبان خداست. وتفسیر آن است که سوره حمد  نیز دونیمه است.
سوره حمد رابطه بین خالق ومخلوق است و چشمه عشق از اومی جوشد .سوره حمد به صورت دایره وار  ساختاردارد وابن عربی توصیه می کند که این سوره پیوسته خوانده شود.
صراط مستقیم راه صالحان وپیامبران است .درپدیدارشناسی برآنیم که به متن نزدیک شویم ومعنای کلمات را درقرآن بیابیم نه درتفسیر وتاویل.
بین عبادت وعبودیت درنظر برخی تمایز وجود دارد . عبادت به معنی نعمت است  وعبودیت درک این نعمت است که به پرهیزگاری منجر می‌شود.
حرکت مدورانه سوره حمد به استدراج می رسد واصحاب صراط مستقیم همان اصحاب هستند که ازضلالت به دور است.
امام حسین ع برای رضایت خداوند تمامی نعمات را از دست داد.
پیشروی جهان ما دایره وار است وبین مبدا ومعاد درگردش است.
درپایان دکتر صلواتی نیز مطالبی رابیان کردند.
دراین جلسه دکتر اسدالله رحمان زاده
این وبینار با ۶۹ شرکت‌کننده  درساعت۲۱/۵۰ به اتمام رسید.