گسترش همکاری های علمی دانشگاه بلگراد با ISC

این نشست مجازی با حضور مدیر اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی ISC دکتر محمدرضا فلاحتی قدیمی فومنی، دکتر صفری استادیار و رییس مرکز مطالعات زبان فارسی دانشگاه بلگراد صربستان، دکتر نناد توموویچ، معاون علمی و فعالیت های تخصصی دانشکده فیلولوژی دانشگاه بلگراد، دکتر اما میلکوویچ، رئیس بخش شرق شناسی دانشگاه بلگراد، الکساندر بلاگوویچ، کارشناس بخش آی تی و محمدتقی بختیاری، سرپرست رایزنی فرهنگی سفارت ج. ا.ا. بلگراد برگزار شد.

در این جلسه سخنرانی هایی بین دو طرف در خصوص فعالیت های دو مجموعه ایراد شد و همچنین کارگاه های آموزشی به منظور معرفی و آشنایی با خدمات و پتانسیل های دانشگاه بلگراد و همچنین موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) برگزار شد.

هدف از تشکیل این نشست، بررسی راهکارهای نمایه شدن نشریات دانشگاه بلگراد در ISC و همچنین آموزش استفاده از خدمات مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه ها و سامانه های ISC می باشد.

با توجه به تجمیع دو سازمان مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تحت عنوان موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، دکتر فلاحتی خدمات و پایگاه های هر دو سازمان را برای حاضرین در جلسه توضیح داد.

وی افزود: درحال حاضر مرکز منطقه ای یکی از بزرگترین پایگاه‌های اطلاعاتی و منابع فارسی در کشور بوده و در چند سال اخیر با هدف گسترش و ترویج زبان و ادب فارسی نسبت به تأسیس شاخه به منظور دسترسی به پایگاه‌ها و منابع اطلاعاتی فارسی در کلیه دانشگاه‌های خارج از کشور دارای کرسی زبان فارسی اقدام نموده است.

وی در ادامه، پس از معرفی تاریخچه و اهداف تاسیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) به معرفی پایگاه های مقالات علمی و همچنین نحوه دسترسی به آنها پرداخت.

فلاحتی در این بخش از معرفی، سامانه ژورنال یاب مرکز منطقه ای، سامانه اطلس علم ایران، پایگاه همایش­های معتبر، سامانه تولید منابع برون متنی، چاپ و انتشار کتاب و نشریات معتبر علمی و همچنین تأسیس شاخه مرکز منطقه ای برای حاضرین در جلسه توضیح داد.

فلاحتی در ادامه به معرفی خدمات ISC پرداخت و سامانه هایی همچون ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی ایران و کشورهای اسلامی، سامانه گزارش های استنادی نشریات، سطح بندی و نمایه سازی نشریات، شناسه دیجیتال اشیا یا (DOR) Digital Object Recognizer، سامانه نماگرکووید-۱۹و سامانه بارگذاری سریع اطلاعات مجلات (XML) را معرفی کرد.

 

منبع اصلی خبر

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی

کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۷۰۱