قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل : انتقال فناوری محور همکاری های علمی بین المللی ایران است

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر وحید حدادی‌اصل امروز پنجشنبه در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و علم و فناوری سراسر کشور  که در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد گفت: با رشد شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر امکان انتقال فناوری به خارج را داریم و در زمینه هایی که نیاز داریم مانند مدیریت منابع آب، فناوری را به داخل منتقل می کنیم.

وی از توسعه روابط علمی مبتنی بر دانش و فناوری با کشورهای مختلف خبر داد و گفت: پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در کشور چین دفتر زده است و مراکز دیگر هم به دنبال ادامه روند در سایر کشورها هستند.

پذیرش مجازی دانشجویان دختر افغانستانی

رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم با اشاره به موضوع محدودیت تحصیل دختران افغانستانی گفت: به دلیل اینکه موضوع دختران دانشجوی افغانستانی خاص است، شرایط حضور مجازی را برای آن‌ها فراهم کرده‌ایم و این علاوه بر روند گذشته پذیرش دانشجو به شکل حضوری است.

قائم‌مقام وزیر علوم در حوزه بین‌الملل با بیان اینکه دانشجویان دختر افغانستانی باید هزینه تحصیل خود را بپردازند، افزود: برخی سازمان‌ها پرداخت هزینه تحصیلی این گروه از دانشجویان را پذیرفته‌اند؛ لذا هزینه و بار مالی به دانشگاه‌ها و وزارت علوم تحمیل نمی‌شود. همچنین تاکنون ۲ سازمان بین‌المللی، هزینه‌های تحصیلی این دانشجویان را پذیرفته‌اند.

تاکید بر استفاده از ظرفیت سازمان های بین المللی

قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه اظهار داشت: وزارت علوم در ۷۰ سازمان بین‌المللی عضویت دارد و حق عضویت پرداخت می‌کند اما از این سازمان‌ها هیچ بهره‌ای نمی‌بَرَد.

وی خاطرنشان کرد: جلساتی را با رؤسای دانشگاه‌ها در خصوص سازمان‌های بین‌المللی (از جمله سازمان یونسکو) و اقدامات و کمک‌های آن‌ها برگزار خواهیم کرد؛ زیرا به نظر می‌رسد دانشگاه‌ها نمی‌دانند چگونه می‌توانند از ظرفیت‌های این سازمان‌ها استفاده کنند.

پیگیر موضوع خروج اسامی ۲۷ دانشگاه ایرانی از فهرست دانشگاه‌های مورد تایید عراق هستیم

حدادی اصل با بیان اینکه کشور عراق ۲۷ دانشگاه ایرانی را به دلیل اینکه جزو رتبه‌بندی شانگهای نبودند، از لیست خود خارج کرده است، گفت: مکاتباتی در این زمینه انجام داده‌ایم و در هفته آتی، در ارتباط با این موضوع به کشور عراق سفر خواهم کرد.

وی به ظرفیت کشورهای همسایه نیز اشاره کرد و افزود: اتحادیه دریای خزر ظرفیت بسیار بالایی دارد. در نظر داریم که  اتحادیه های مانند آن را با همسایگان خود در چهار گوشه کشور یعنی شمال، جنوب، غرب و شرق داشته باشیم.

قائم مقام وزیر علوم در ادامه ارتباط در حوزه دریای خزر را «خوب» دانست و گفت: می‌خواهیم در ارتباط با روسیه وقت بیشتری بگذاریم، اخیرا با سفیر بلاروس دیداری داشتم و در آینده هیات ایرانی سفری به بلاروس خواهد داشت.

هم دانشجو اعزام می کنیم و هم از خارج دانشجو می پذیریم

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: در گذشته، کشورهای اروپایی و همسایه انتظار داشتند که به آن‌ها دانشجو اعزام کنیم اما شرایط به نحوی تغییر کرده است که  ما در داخل کشور دانشجو ی بین المللی پذیرش کنیم.

حدادی‌اصل افزود: امروزه کشورهای اروپایی و همسایه پذیرفته‌اند که ما می‌توانیم از دیگر کشورها دانشجو بپذیریم و در همکاری های علمی ما با آنها بحث تبادل دانشجو مطرح است نه اعزام صرف.

قائم‌مقام وزیر با بیان اینکه در حوزه کشورهای آفریقایی توانسته‌ایم ارتباطات خوبی برقرار کنیم گفت: تمایل آن کشورها برای حضور رشته های فنی ایران در آنجا بیشتر است .

شرایط فرصت مطالعاتی و سفر به خارج از کشور

رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم گفت: امکان تمدید فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی بیش از یک سال وجود ندارد و دانشگاه‌ها در این خصوص مکاتبه نکنند.

وی تاکید کرد: در سفرهای علمی روسای دانشگاه‌ها به خارج از کشور  حداکثر یک نفر رئیس دانشگاه را همراهی کند و تعداد  افراد بیشتر مورد تایید کمیته سفرهای خارجی قرار نمی گیرد.

معاونت پژوهش وفناوری

کد خبر: ۰۱۱۰۱۶۰۱