🔷🔷 برنامه روز پانزدهم ماه محرم، وبینار حسینیه مجازی ۱۴۰۲

🌏 معاونت فرهنگی و اجتماعی از اجرای سلسله وبینار محرم ۱۴۰۲ دانشگاه خبر داد:

به نقل از رییس اداره مطالعات، برنامه‌ریزی و امور اجتماعی دانشگاه تربيت دبیر شهید رجایی، با همکاری مجموعه همکاران معاونت،
🔷 در راستای اجرای سلسله وبینار محرم ۱۴۰۲ دانشگاه، از روز اول ماه محرم، طبق برنامه هماهنگ شده قبلی، روزانه از ساعت ۱۸ الی ۱۸/۴۵، این برنامه ها به صورت مجازی اجرا گردیده است و انشاالله تا روز پانزدهم محرم ادامه دارد :
مدیران اجرایی برنامه: دکتر صلواتی، فریدونی

🔷🔷 برنامه روز پانزدهم ماه محرم، وبینار حسینیه مجازی ۱۴۰۲
سخنران : حجةالاسلام سید مصطفی میر لوحی ، استاد و عضو هیات امنای جامعه الامام صادق (ع)
موضوع وبینار : نقش اسیران کربلا در ماندگاری دستاوردهای عاشورا
تعداد شرکت کنندگان : ۵۹ نفر

🔷 چکیده مباحث وبینار :
_ ضمن تعبیر روایاتی، گفتند : بزرگترين فاتحه و مصیبت در آسمان و زمین، مصیبت آقا امام حسین علیه السلام است.
_ اهمیت پیام رسانی پس از شهادت ابا عبدالله الحسین (ع)، کمتر از اصل شهادت نیست.
_ مراسم اربعین با حضور حدود صد کشور دنیا و چندین میلیون جمعیت، در حفظ آمال و اهداف امام حسین (ع) بسیار مهم است.
_ خطبه تاریخی حضرت زینب کبری (س) در شام در ماندگاری دستاوردهای عاشورا بس ارزشمند است.
سر نی در کربلا می ماند اگر زینب نبود
کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود
_ ما در دعاها مثل زیارت عاشورا، دو گروه را لعن می کنیم:
۱_ آنهایی که فرق آقا را با شمشیر و نیزه شکافتند مثل عبیدالله، عمر سعد و شمر
۲_ آنهایی که با زبان شان آنها را کشتند، که پشت صحنه و طراحان جبهه باطل بودند، امثال معاویه
_ اسلام هر چه دارد، به برکت رسول الله (ص) و امیرالمؤمنین( ع ) است، لذا بیشترین دشمنی دشمنان اسلام با حضرت علی (ع) است.
_ رهبری انقلاب : بزرگترين جنگ، جنگ روایت است، پس تبلیغات و روایت حماسه پس از عاشورا، خیلی مهم است.
_ دادن لقب اسرای خارجی به حضرت زینب (س) و یارانش و به امام حسین علیه السلام، از زدن ضربه و شکافتن فرق آقا، ظالمانه تر است.
_ از روز دوم تا دهم محرم، امام حسین و یارانش در محاصره بودند، و از روز هفتم محرم، آب را به روی امام و يارانش بستند.
_ نتیجه گیری :
همان گونه که اسرای کربلا، در اسارت با جنگ روایت و ایراد خطبه ها و ايجاد موج معنویت، با دشمنان جنگیدند و کار بزرگی کردند،
شما معلمین این دانشگاه با چند میلیون شاگردان پای کلاس تان، هر چند در کنار امام حسین علیه السلام نبودید، اما حلقوم و حنجره شما، بايد حسین ساز باشد و با درس گرفتن از خطبه‌های حضرت زینب (س) ، برای روشنی نسل جوان، کار زینبی کنید.

🔵 مدیر جلسه :
# _ پنج درس مهم از قیام امام حسین علیه السلام :
۱_رضا و تسلیم، امام در هنگام خروج از مکه در خطبه ای فرمود : ما اهل بیت، به آنچه خدا راضی است راضی و خشنودیم.
۲_ عمل به تکلیف، لبیک به دعوت نامه های پیاپی مردم کوفه، با وجود آگاه بودن از سست عهدی آنان
۳_ آزادگی، هیهات که ما ذلت و خواری بیعت با یزید را بپذیریم و اطاعت فرومایگان را بر مرگ شرافتمندانه ترجیح دهیم.
۴_ امر به معروف و نهی از منکر،
امام هنگام خروج از مدينه، در وصیت نامه ای نوشتند : من نه از روی مستی و گستاخی و نه از روی فساد و ستمگری، حرکت کردم، بلکه برای اصلاح در امت جدم، و به سیره پدرم حضرت علی ابن ابیطالب علیه السلام قیام کردم.
۵_ ایثار ، در صحنه کربلا، نخستین ایثارگر، خود سید الشهدا بود، که ابتدا فرزند دلبندشان حضرت علی اکبر (ع) از بنی هاشم را برای شهادت در راه خدا فرا خواندند.
#_ اشعاری از فریدالدین عطار نیشابوری،از عارفان و شاعران نامی قرن ششم هجری، در مناقب حضرت امام حسن (ع) و امام حسین (ع) :
_ چه گویم مدح میر دین حسن را
دگر بار آن حسین پاک تن را
_ دو نور جوهر زهرا و حیدر
به روز رزم هریک صد غضنفر
_ یکی در خاک و خون آغشته گشته
یکی در زهر، جانش کشته گشته
_ هر آنچ آید از آن دلدار خوبست
که او پیوسته انوارالقلوب است
_ چو ایشان کشته شو عطار، کم گو
که پرگویی، ز میدان کم برد گوی
# _مولانا جلال الدین بلخی، دریای متلاطم و مواج عرفان، به ابعاد مختلف حادثه عاشورا پرداخته، و در رثا و ستایش امام حسین علیه السلام، غزل مشهور زیر را می سراید :