🔷🔷 برنامه روز هشتم ماه محرم حسينيه مجازي ۱۴۰۲

🌏 معاونت فرهنگی و اجتماعی از اجرای سلسله وبینار محرم ۱۴۰۲ دانشگاه خبر داد:

به نقل از رییس اداره مطالعات، برنامه‌ریزی و امور اجتماعی دانشگاه تربيت دبیر شهید رجایی، با همکاری مجموعه همکاران معاونت،
🔷 در راستای اجرای سلسله وبینار محرم ۱۴۰۲ دانشگاه، از روز اول ماه محرم، طبق برنامه هماهنگ شده قبلی، روزانه از ساعت ۱۸ الی ۱۸/۴۵، این برنامه ها به صورت مجازی اجرا گردیده است و انشاالله تا روز پانزدهم محرم ادامه دارد :
مدیران اجرایی برنامه: دکتر صلواتی، فریدونی

🔷🔷 برنامه روز هشتم ماه محرم حسينيه مجازي ۱۴۰۲
سخنران : دکتر ابراهیم ریحانی
استاد ریاضی و رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه تربيت دبیر شهید رجایی
موضوع وبینار : سیدالشهدا در کلام امام خمینی (ره)
تعداد شرکت کنندگان ، ۵۵نفر
🔷 چکیده مباحث وبینار :
_ از کلام امام خمینی (ره) ” محرم را زنده نگه دارید، و بررسی دو بعد عبادی و سیاسی فرمایشات امام :
_ مفهوم شعار : از ماده شعور، و به معنای علم و درک در آن است.
_ سوره حج، آیه ۳۲: هر کس شعائر الهی را بزرگ دارد نشانه تقوای دلهای اوست.
_ مفهوم شعار در کتاب پانزده گفتار شهید مطهری :
شعار، نوعی اعلام وابستگی است، وقتی می گوییم شعایر اسلامی، يعني کارهایی که وابستگی ما رابه اسلام می رساند، وقتی نبوت را قبول می کنیم، در کنا آن شعارها یی است.
_ یک سلسله شعارها وابسته به اصول اعتقادی، اجتماعی، عبادی و سیاسی است، مثل
، شعار توحید، شعار نبوت، شعار اذان، شعار تاریخ ، شعار سلام
_ از دست دادن شعارها، باعث می‌شود که بعدا خود محتوی را از دست بدهیم.
_ سوال : آیا حسین بن علی (ع) ، نیازی به گریه ما دارد؟
_ رهبر انقلاب : شعائر را نباید تضعیف نمود.
_ امام صادق (ع) : سوره والفجر که سوره جد ما حسین‌بن علی (ع) را بخوانید ” یا ایتهاالنفس المطمینه ارجعی الی ربک.. .”
_ امام خمینی (ره) : امام حسین با عده کم همه چیزش را فدای اسلام کردو مقابل يک امپراتوری بزرگ ایستاد،گریه کردن بر عزای امام حسین، زنده نگه داشتن نهضت و یاد حسین است.
_ ازدیدگاه شهید مطهری، گریه بر شهید، شرکت در حماسه او، و هماهنگی با روح او و موافقت با نشاط او و حرکت در موج اوست، اگر اشکی برای او می ریزیم در جهت ارتقاء روح امام بوده، و اینکه ذره ای از ایمان و تقوای او در ما بتابد.
🔵 مدیر جلسه :
_ پیامبر اکرم (ص) : فرزند، ریحانه است، و حسن وحسین دو ریحانه من در دنیایند، پروردگارا، من آنها را دوست دارم، تو نیز آنها را دوست بدار و اشخاصی که آنها را دوست بدارد.
_ حافظ شیراز:
منم که دیده به دیدار دوست کردم باز
چه شکر گویمت ای کارساز بنده نواز
نیازمند بلا گو رخ از غبار مشوی
که کیمیای مراد است خاک کوی نیاز
_ جرج جرداق نویسنده مسیحی لبنانی :
وقتی يزيد مردم را تشویق به قتل امام حسین(ع) و مامور به خونریزی می کرد، آنها می گفتند : چقدر و چه مبلغی می دهی تا او را بکشیم؟ اما ياران امام حسین علیه السلام می گفتند: ما با تو هستیم، اگر هفتاد بار کشته شویم، باز می خواهیم در رکابت جنگ کنیم وکشته شویم.