چاپ چهار عنوان جدید در انتشارات دانشگاه شهید رجائی در بهمن سال ۱۴۰۳

 

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آقای دکتر قربانی و به نقل از خانم دکتر صفخانی چاپ چهار عنوان کتاب زیر در بهمن ماه ۱۴۰۳، پس از طی فرآیند داوری و ویراستاری توسط انتشارات به چاپ رسید.

  1. آموزش تلفیقی علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات : پرورش ذهن، الهام بخش آینده

تألیف: دکتر عبداله میرزایی، رقیه عشرتی آذر، فاطمه شهبازلو

در این کتاب:

 

برای دستیابی به اثربخشی در آموزش علوم، تلاش‌های زیادی صورت گرفته است. این تلاش‌ها در گروه ما، همراه با فارغ‌التحصیلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیاری بوده است که مشوق و الهام‌بخش ارائه اثری به زبان ساده در زمینه آموزش مبتنی بر استم (STEM) گردید. علاقمندی و همکاری مؤثر دو نفر از دانشجویان فعال در این راه (سرکار خانم‌ها فاطمه شهبازلو و رقیه عشرتی)، طی مسیر را آسان‌تر ساخت. کتاب «آموزش تلفیقی علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات: پرورش ذهن، الهام‌بخش آینده» به عنوان یک شروع برای آموزش اثربخش علوم است که منجر به یادگیری لذت‌بخش علوم همراه با درک اهمیت آن در زندگی روزمره می‌شود. این کتاب ضمن مروری گذرا بر مبانی نظری، به تاریخچه تحول آموزش اثربخش علوم با تأکید بر استم، به اهمیت این رویکرد در پرورش مهارت‌های تفکر و تربیت نیروی کار در آینده نیز می‌پردازد. در این راستا نوآوری شکل گرفته مبتنی بر پژوهش‌های انجام شده با عنوان «کاربست کاوشگری در آموزش استم» در این کتاب مورد بحث واقع شده و نمونه‌هایی از محتوای آموزشی و طرح درس‌های طراحی شده، آورده شده است.

  1. اطلاعات مکانی در خدمت پزشکی و ارتقاء سلامت عمومی

ترجمه و تألیف: دکتر سعید بهزادی، معصومه چهرقانی

در این کتاب:

 

از دانش و تجربیات در حوزه GIS و علوم پزشکی، تلاشی است برای ارتقاء و تقویت حوزه بهداشت عمومی و بهره‌گیری بهتر از فناوری GIS جهت تحلیل و بهبود سلامت جامعه. کتاب حاضر ترکیبی از ترجمه و تألیف می‌باشد. نویسندگان و مترجمان این کتاب، با افتخار این منبع را جهت ارتقاء دانش و تفکر در حوزه بهداشت عمومی ارائه می‌دهند. امیدواریم این کتاب برای شما ارزشمند و مفید باشد و به شما کمک کند تا توانایی استفاده از GIS در پروژه‌ها و تحقیقات خود را افزایش دهید.

در دنیای امروزی، داده‌ها و اطلاعات جغرافیایی، ابزاری بی‌نظیر برای بهبود سلامت جامعه محسوب می‌شوند. این کتاب به شما امکان می‌دهد تا از قدرت GIS برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و ایجاد تغییرات مثبت در حوزه بهداشت عمومی بهره‌برداری کنید. این کتاب، نتیجه‌ی یک تلاش جامع در زمینه ترکیب دو حوزه مهم علوم پزشکی و سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) است. هدف اصلی این اثر، ارتقاء دانش و درک مخاطبان در زمینه بهبود سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری‌ها با بهره‌گیری از ابزارها و مفاهیم GIS می‌باشد. این کتاب، در ۱۳ فصل مستقل، مطالب گوناگونی را ارائه می‌دهد. در فصل اول، به معرفی اصول و مفاهیم اساسی GIS پرداخته شده و خوانندگان با ابزارها و تکنولوژی‌های این حوزه آشنا می‌شوند. فصل‌های ۲ تا ۱۲ حاوی اطلاعات جامعی در زمینه علوم پزشکی و GIS می‌باشند که غالباً از منابع معتبری مانند کتاب “GIS and Public Health” نوشته شده توسط Ellen K. Cromley و Sara L. McLafferty گرفته شده‌اند. این فصل‌ها به خوانندگان این امکان را می‌دهند که از دستاوردها و تجارب معتبر این نویسندگان بهره‌برند و به نحوه استفاده از GIS در پروژه‌ها و تحقیقات مرتبط با سلامت آگاهی پیدا کنند. فصل ۱۳ نیز به عنوان بخش مهمی از کتاب معرفی می‌شود که به تحقیقات انجام‌شده در زمینه GIS و بیماری کرونا اختصاص دارد. این فصل به خوانندگان این امکان را می‌دهد تا با روش‌ها و نتایج تحقیقات در ارتباط با پاندمی کرونا آشنا شوند و به نقش برجسته GIS در مدیریت و پیشگیری از انتشار بیماری پرداخته و تأمل کنند.

  1. ضوابط طراحی و اجرایی اجزای غیر سازهای (بر اساس ضوابط پیوست ۶ استاندارد ۲۸۰۰ و ضابطه ۷۲)

تألیف: دکتر عباس حق اللهی، امین هادی زاده، جعفر بیات

در این کتاب:

 

بیش از نیم قرن پیش و درسال ۱۹۷۱ میلادی، بعد از زلزله سانفرناندو و در کشور ایران نیز بعد از زلزله کرمانشاه (زمین‌لرزه در سرپل‌ذهاب) در سال ۱۳۹۶، موضوع عملکرد اجزای غیر سازه‌ای در میان محققان و مهندسان اهمیت ویژه‌ای یافت؛ زمانیکه مشخص شد که خسارت وارد بر اجزای غیرسازه‌ای نه تنها می‌تواند آثار زیانبار اقتصادی به همراه داشته باشد، بلکه می‌تواند تهدیدی جدی و مهم برای جان انسان‌ها باشد.

در کشور ایران، نتیجه مطالعات انجام شده در این خصوص منجر به چاپ و نشر پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰ و الزام آن در ساختمان‌ها گردید. با توجه به احتمال ایجاد خسارات جانی و مالی در اثر وقوع خرابی اجزای غیرسازه‌ای، اهمیت اجرای مناسب آن‌ها و به منظور درک بهتر رفتار صحیح اجزا غیرسازه‌ای و نیز طراحی و اجرای صحیح آنها، این کتاب تهیه و تنظیم گردید.

 در فصل اول این کتاب به معرفی اجزای غیرسازه‌ای و ضرورت اجرای مناسب آن‌ها پرداخته شده و در فصل دوم با توجه ویژه به پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰، در خصوص ضوابط و نکات فنی و اجرایی در مورد مهار دیوار‌های غیر سازه‌ای، نکاتی مطرح شده است. در فصل سوم با تأکید بر ضابطه ۷۲۹ در خصوص مشخصات فنی مورد استفاده در طراحی دیوار‌های بنایی غیرسازه‌ای، نکات مربوطه بیان شده است. فصل چهارم این مستند به مراحل گام به گام طراحی مهار دیوار‌های بنایی غیر سازه‌ای، اختصاص یافته است و در فصل پنجم با توجه به مباحث مطرح شده در فصول قبل، مثالی حل شده است. در فصل ششم، بر اساس فرضیات و محاسبات فصل‌های قبلی، نقشه‌های اجرایی مربوط به المان‌های اجزای غیرسازه‌ای، ارایه شده است.

  1. معلولیت و ورزش

تألیف: دکتر پریسا حجازی دینان، دکتر نسرین رمضانی، دکتر محمد کلانتریان

در این کتاب:

 

به‌منظور معرفي افراد با معلولیت، تقسیم‌بندی آنها، علل ایجاد معلولیت، سازوكارها، عوامل پيشگيري‌كننده و درمان‌كننده همراه با توصیه­های ورزشی ویژه افراد با معلوليت طراحي و تأليف شده است. با نگاهي گذرا به محتواي كتاب در‌مي‏يابيم كه معلولیت‌ها سه دسته‏اند؛ جسمي، ذهني و اجتماعي. گروهي به سادگي قابل تميز و تشخيص هستند؛ درحالي‌كه برخي به سختي شناخته‏ مي‏شوند. عده‏اي معلوليت مادرزادي دارند و گروهي در نتيجه حوادث گوناگون زندگي گرفتار معلوليت شده‏اند. در هر صورت اين معلوليت‏ها برخي كاركردهاي فردي و اجتماعي را از آنها گرفته است. گاهي نيز در سطح جامعه نگرش‏هايي غير كارشناسانه وجود دارد كه بر اين محدوديت‏ها افزوده و حتي موجب مي‏شود كه اين افراد دچار برخي سرخوردگي‏ها شوند و همواره احساس ناكامي و ضعف داشته باشند. كتاب حاضر، تلاشی برای دسته‏بندي منظم انواع معلوليت‏ها براساس عوامل ايجادكننده و بستر آنها است.

بر اين اساس محتواي كتاب در هفت فصل تنظيم شده است كه در فصل اول انواع معلوليت‏ها بررسي مي‏شود. در اين فصل علاوه بر تعريف مفاهيم و اصطلاحات معمول درباره معلوليت‏ها، انواع و علل معلوليت‏هاي جسمي، ذهني و اجتماعي معرفي و مورد بررسي قرار گرفته است. فصل دوم به ارائه تاریخچه ورزش معلولین و معرفي تحولات ورزش معلولين و سازمان‏هاي متولي آن مي‏پردازد. در این فصل سیر تحولات ورزش معلولین در ایران نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل سوم به بررسی موضوع توانبخشی ورزش افراد با معلولیت پرداخته شده است. در خلال این فصل، اهمیت و اهداف توانبخشی، آشنایی با تیم توانبخشی، برخی مشکلات معلولین که ناشی از زندگی امروزی است و همچنین قوانین شهری ویژه افراد معلول مورد بررسی قرار گرفته است. فصل چهارم به معرفي وسايل و ابزار كمكي معلولین نظیر انواع ارتز و پروتزها كه براي انجام كارهاي روزمره به آنها نياز است، پرداخته است. در فصل پنجم به بررسی اهمیت و ضرورت ورزش معلولین پرداختیم. براي اين منظور، ديدگاه­هاي شخصيتي و روانشناختي، ديدگاه اجتماعي و ديدگاه فيزيولوژيك، اهميت ورزش را به چالش كشانده‏اند . همچنين در اين فصل، تأثير سكون و بي‏حركتي بر دستگاه­هاي مختلف بدن بررسي شده است. در فصل ششم دسته‏بندي‏هاي مختلف براي شركت در رقابت‏هاي ورزشي ویژه افراد با معلولیت ارائه شده است. در اين فصل تلاش شده تا با معرفي اين طبقه‏بندي‏ها و ارزيابي آنها، روش‏هاي مرسوم و مناسب براي دسته‏بندي ارائه شود. فصل هفتم نیز به معرفی رشته‌های مختلف ورزشی ویژه معلولین که مسابقات آن به‌صورت بین‌المللی برگزار می­شود پرداخته است.

افرادی که به نوعی دچار معلولیت هستند و مربيان آنها مي‏توانند با استفاد از كتاب حاضر، پس از شناخت ويژگي‏هاي افراد، برنامه‏هاي مفيد و اثرگذار ورزشي را انتخاب کرده و در راه توسعه سلامتي خود و دیگران تلاش كنند.

معاونت پژوهش و فناوری

کد خبر : ۰۳۰۱۱۰۱۴۰۱