معاونت پژوهش و فناوری با همکاری کمیسیون ملی یونسکو برگزار کرد
با همکاری کمیسیون ملی یونسکو و معاونت پژوهش و فناوری مراسم رونمایی از گزارش پایش جهانی آموزش در سال ۲۰۱۶ برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از معاون پژوهش و فناوری، مراسم رونمایی از گزارش پایش جهانی آموزش در سال ۲۰۱۶ در روز یکشنبه ۲۱ آذرماه در سالن شهید طهرانی مقدم دانشگاه شهید رجائی برگزار شد. در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید و نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، آقای مهندس علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش به ایراد سخنرانی پرداختند.
همچنین سخنرانی خانم مری آن ترز منوسون، مشاور بخش آموزش دفتر منطقه ای یونسکو در تهران و خانم کریستین وایگند، معاون نماینده یونیسف در ایران، بخش دیگری از این مراسم بود. سپس آقای دکتر سعدالله نصیری قیداری، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در خصوص لزوم پرداختن به موضوع آموزش جهانی و افزایش گستره آموزش در بین همه اقشار و لایه های اجتماع و نیز لزوم پایش دقیق و داشتن اطلاعات قابل استناد به آمار کشور در حوزه آموزش اشاره نمودند و از نقش دانشگاه شهید رجائی به عنوان قطب علمی آموزش تقدیر کردند. همچنین به نیابت از ریاست دانشگاه آقای دکتر حمید رضا عظمتی، معاون پژوهش و فناوری ضمن خوشامدگویی به مدعوین و حضار به نقش و رسالت مهم دانشگاه شهید رجائی در خصوص آموزش اشاره کردند و با محور خواندن نقش دانشگاه شهید رجائی در بسیاری از حوزه های آموزش از جمله به عنوان قطب علمی آموزش و نیز مرکزیت یونیوک در کشور، پتانسیل های بالای اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه در انجام طرح های کلان ملی و نقش پررنگ آنها در تدوین سندهای بالادستی در حوزه آموزش و نیز توسعه زیرساخت های دانشگاه در سال های اخیر را از نکات مهم و قابل توجه مسئولین در امر تصمیم سازی برای آموزش دانست. برگزاری چندین نشست و سمینار تخصصی با همکاری کمیسیون یونسکو از جمله موضوع موبایل لرنینگ و یادگیری همراه و نشست منطقه ای هماهنگ کنندکان یونیوک در جنوب و غرب آسیا از جمله فعالیت هایی است که در سال های اخیر با همکاری دانشگاه شهید رجائی و کمیسیون ملی یونسکو اجرا گردیده است؛ مواردی که در انعقاد تفاهم نامه فی مابین نیز در سال گذشنه مورد توجه طرفین بوده است.
سپس با برگزاری یک کارگاه تخصصی با عنوان “هدف ۴ از اهداف توسعه پایدار” توسط خانم مکی هایاشیکاوا، رئیس بخش آموزش با کیفیت و برابر دفتر منطقهای آسیا و اقیانوسیه یونسکو در بانکوک، این نشست ادامه یافت. در این بخش به معرفی اهداف توسعه پایدار، اصول راهنما، تعهدات، اهداف کمی و چارچوب پایش پرداخته شد و اینکه چگونه “گزارش پایش جهانی”، دستور کار جدید آموزش را تا سال ۲۰۳۰ پایش خواهد کرد، مورد بررسی قرار گرفت.
در نشست بعدازظهر نیز کارگاه و سخنرانی با عنوان “پایش و جمع آوری داده – هدف ۴ از اهداف توسعه پایدار” توسط آقای شایلندرا سیگدل، مشاور آمار آسیای جنوبی موسسه آمار یونسکو برگزار شد. در این جلسه به بررسی اجمالی جمع آوری داده های آموزشی، تحلیل و گزارش آن در چارچوب هدف ۴ از اهداف توسعه پایدار و پیاده سازی آموزش ۲۰۳۰ در سطح ملی پرداخته شد.
آموزش برای مردم و سیاره زمین: آفرینش آینده ای پایدار برای همه، موضوع دیگری بود که توسط خانم مری آن ترز منوسون، مشاور بخش آموزش دفتر منطقه ای یونسکو در تهران در نشست بعدازظهر مورد بررسی قرار گرفت.
سپس جلسات پانل با حضور سخنرانان مختلف در خصوص فصول گزارش، شامل: سیاره زمین، صلح، مردم و سعادت، برگزار گردید که در این پنل خانم سارا یاسان، مدیر بخش آموزش یونیسف ایران به عنوان هماهنگ کننده حضور داشتند. در انتها نیز آقای دکتر سعید علیائی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید رجائی و خانم دکتر محدثه محب حسینی، مدیر بخش آموزش کمیسیون ملی یونسکو در ایران به جمع بندی موضوعات طرح شده در این نشست پرداختند.
شایان ذکر است در روز شنبه ۲۰ آذرماه نیز نشست عالی رتبه مشورتی در زمینه آموزش ۲۰۳۰ در تهران برگزار گردید که طی آن از سند ملی آموزش ۲۰۳۰ رونمایی شد.