دکتر غلامی در نشست مجازی روسای دانشگاه‌‌های بزرگ ایران و روسیه تاکید کرد:

دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پنجمین نشست (مجازی) رؤسای دانشگاه‌های بزرگ ایران و روسیه گفت: با توجه به رکود به وجود آمده در دوران کرونا، هم اکنون لازم است که پروژه‌های مشترک،  مقالات علمی مشترک و دوره‌های مشترک تحصیلی بازپروری شوند.

دکتر غلامی در نشست مجازی روسای دانشگاه‌‌های بزرگ ایران و روسیه تاکید کرد:
ضرورت بازپروری پروژه‌های تحقیقاتی و دوره‌های مشترک تحصیلی بین دو کشور به دلیل رکود در دوران کرونا / لزوم توسعه پایدار و شکوفایی و رونق اقتصادی و تجاری‌سازی محصولات دو کشور و منطقه
دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پنجمین نشست (مجازی) رؤسای دانشگاه‌های بزرگ ایران و روسیه گفت: با توجه به رکود به وجود آمده در دوران کرونا، هم اکنون لازم است که پروژه‌های مشترک، مقالات علمی مشترک و دوره‌های مشترک تحصیلی بازپروری شوند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست مجازی دکتر غلامی با اشاره به برگزاری این نشست در دوران شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: چنین ارتباطی گرچه از پیامدهای کووید -۱۹ است، اما در صورت برنامه‌ریزی و اتخاذ شیوه‌های خلاقانه از سوی دانشگاهیان و محققان و دانشجویان دو کشور، می‌تواند بستر بسیار مناسبی را برای ادامه و حتی تقویت و توسعه هرچه بیشتر مراودات و تعاملات علمی و تحقیقاتی و فناورانه میان دو کشور فراهم کند.
وی با اعلام حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران از این نشست مبتکرانه و همفکری رؤسای دانشگاه‌های بزرگ دو کشور گفت: همکاری‌های همه‌جانبه میان ایران و روسیه، به‌ویژه همکاری‌های علمی و تحقیقاتی، برای توسعه پایدار و شکوفایی و رونق اقتصاد دانشی و تجاری‌سازی محصولات علمی دو کشور و منطقه بسیار حائز اهمیت است.
وزیر علوم با بیان اینکه طی سال‌های اخیر، شاهد روابط علمی و تحقیقاتی خوبی میان دانشگاه‌ها و مراکز علمی دو کشور بوده‌ایم، افزود: یقین دارم که ظرفیت‌های بیشتری برای گسترش این تعاملات و همکاری‌های علمی وجود دارد و شرایط خاص حاکم بر جهان و دو کشور روسیه و ایران نخواهد توانست خللی در کمرنگ شدن این تعاملات و همکاری‌های علمی دوجانبه ما ایجاد کند و این مهم فقط در سایه عزم و اراده و خلاقیت و ابتکار دانشگاهیان و محققان و البته، حمایت‌های مسئولان دو کشور محقق خواهد شد.
وی با اشاره به سپری کردن دوره همه‌گیری کووید -۱۹ در سراسر جهان گفت: اگرچه این ویروس فرصت‌هایی را برای جامعه علمی، به‌ویژه فعالیت‌های مجازی و بهره‌گیری از فضای سایبری و کاهش هزینه‌ها، ایجاد کرده است، اما بدون شک چالش‌های جدی را پیش روی دانشگاهیان و دانشمندان قرار داده است که باید به آنها توجه کرد.
دکتر غلامی افزود: در این دوره با کاهش فعالیت‌های میدانی، آزمایشگاهی و کارگاهی مواجه شده‌ایم که سبب می‌شود تا در توسعه علوم کاربردی، مهندسی و فناوری به چالش بربخوریم و چنین به نظر می‌رسد که با کوچک‌تر شدن اقتصاد جهانی، تولید و تبادل علم در دنیا نیز روندی نزولی پیدا می‌کند.
وزیر علوم با بیان اینکه احتمالاً در دوران کرونایی، صنعت جذب دانشجوی بین‌المللی نیز با رکود مواجه خواهد شد، اظهار داشت: اگر صنایع تولیدی، توریستی و حتی ورزشی، با گام‌هایی نامطمئن و به آهستگی حرکت می‌کند، هم‌اکنون می‌توان مدعی شد که پروژه‌های مشترک، مقالات علمی مشترک، و دوره‌های مشترک تحصیلی با نقصان مواجه شده‌اند و نیاز به بازپروری دارند.
دکتر غلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به فرصت های پیش آمده در دوران شیوع کرونا گفت: اکنون فرصتی پیدا شده که به زیرساخت‌های نرم و ساماندهی علمی در درون کشور و در میان کشورها و منطقه بپردازیم تا دردوران پساکرونا حرکتی منطقی‌تر و با شتابی بیشتر داشته باشیم.
وزیر علوم در پایان سخنان خود با تاکید برایجاد بسترهایی برای جهش آتی همکاری‌های مشترک گفت: در این راستا میتوان به مواردی از قبیل توجه به دسترسی آزاد اعضای هیئت علمی و محققان یک منطقه به دانش تولیدشده در هر کشور و تجمیع اطلاعات علمی و سهل‌الوصول بودن آن در سطح بین‌الملل و منطقه، اعتباردهی به مدارک دانشگاه‌های کشورهای همکار و ایجاد پروتکل‌های مربوط، توسعه همکاری‌های دو و چندجانبه از طریق فضای سایبری و انتقال تجارب مدیریتی و راه حل های توسعه اقتصاد دانشگاهی اشاره کرد.
گفتنی است اولین نشست مشترک دانشگاه های برتر ایران و روسیه به میزبانی مسکو در آبان‌ماه سال ۱۳۹۴ برگزار شد و درخصوص زمینه‌های مورد علاقه همکاری میان دانشگاه‌های دو کشور شامل تبادل استاد و دانشجو، تبادل فناوری و انجام تحقیقات مشترک بین دانشگاه های دو کشوربحث و تبادل نظر شد.
در دومین نشست که در مهرماه ۱۳۹۵ به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد، همکاری های علمی – آموزشی دانشگاه‌ها و ارتقای رقابت‌پذیری آنها، تجارب مدیریت دانشگاه ها و مشکلات تربیت نیرو برای اقتصاد نوآورانه و بررسی نقش پارک های علم و فناوری در توسعه دانشگاه ها مورد بررسی قرار گرفت.
سومین نشست در آبان ماه ۱۳۹۶ به میزبانی دانشگاه لومونوسف مسکو برگزار شد وراهکارهای گسترش و تعمیق ارتباطات بین این دانشگاه های ایران و روسیه بررسی شد.

چهارمین نشست مشترک دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه در آذر ماه ۱۳۹۷ در دانشگاه تهران برگزار شد و موضوع این نشست، بحث و تبادل نظر در خصوص افزایش همکاری‌های دانشگاه‌های دو کشور در راستای ارتقای رتبه بین‌المللی دانشگاه‌ها و تبادل تجربیات در حوزه‌های پژوهش‌های کاربردی و بنیادی بود.

  • منبع اصلی خبر

     

    دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی

    کد خبر:۹۹۰۳۱۸۰۲