تعریف و گسترش گرنت‌ها در حوزه پژوهش و فناوری از سیاست‌های مهم وزارت علوم

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر رحیمی در آیین آغاز برنامه گرنت فناوری و تقدیر از خیرین فناوری استان سمنان که امروز (یکشنبه) با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، برگزار شد، گفت: در ۲، ۳ سال اخیر بحث خیرین در حوزه توسعه فناوری کشور مطرح شده است که نشان‌دهنده رشد و تکامل کشور از آموزش صرف به حوزه علم و پژوهش و فناوری و صنعت است. در واقع این امر، تکامل رویکرد را در بینش خیرین نشان می‌دهد که همراه و هم‌جهت با توسعه فناوری کشور است.
وی با اشاره به حضور خیرین روحانی در حوزه علم و فناوری و در جلسه برنامه گرنت فناوری تصریح کرد: در حدیثی که از حضرت امام صادق (ع) نقل شده است با مطلع «فی‌الصناعات» که یک صفحه و نیم حضرت درباره صنعت سخن می‌گویند. فارابی نیز در قرن چهارم و پنجم هجری مفهوم صنعت را از فناوری تفکیک کرده است. همچنین در کتابی با عنوان مفهوم صنعت و فناوری در منابع علمی تمدن اسلامی، تعریفی که میرفندرسکی، حکیم قرن یازدهم از صنعت ارائه می‌کند هم کامل است و هم جامع است و هم کماکان قابل اطلاق به صنعت فعلی است.
دکتر رحیمی درخصوص تفاوت بین گرنت و حمایت مالی گفت: گرنت، حمایت مالی و تأمین مالی جهت‌مند و هدفمند است؛ یعنی به عنوان مثال بگویم استاد محترم فیزیک اگر شما در شاخه مکانیک کوانتوم دانشجو گرفتید به شما گرنت تعلق می‌گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه این نوع گرنت تحقیق و فناوری در کل دنیا متداول است، ادامه داد: مقداری دیر در این حوزه وارد شده‌ایم؛ این گونه است که به علم و تحقیقات و همچنین حوزه‌های صنعت و فناوری خودشان جهت می‌دهند. به همین جهت یکی از سیاست‌های مهم وزارت علوم، تعریف و گسترش گرنت‌ها در حوزه پژوهش و فناوری است.
دکتر رحیمی در ادامه گفت: وقتی گرنتی به پژوهشی می‌دهیم دیگر پژوهش صرفاً برای تولید مقاله نیست؛ البته ممکن است در حوزه نظری خاص در ریاضی گرنت بدهیم که در دنیا سرآمد باشیم. گرنت این ماهیت را دارد که هدفمند و جهت‌مند است.
وی در پایان افزود: زمانی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بحث این بود که چگونه خیرین جذب شوند که در دانشگاهی مسجد بسازند. حالا حضور خیرین در دانشگاه‌های ما مشهود است.

 

منبع اصلی خبر

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی

کد خبر: ۹۹۱۰۲۴۰۳