برگزاری سلسله نشست های مرتبط با مأموریت تربیت دبیر

به گزارش مرکز هم اندیشی استادان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و به نقل از آقای دکتر زرنوشه فراهانی دبیر مرکز هم اندیشی استادان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دوره جدید فعالیت های هم اندیشی دانشگاه با برگزاری سلسله نشست های مرتبط با مأموریت دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی آغاز شد. نخستین جلسه از این هم اندیشی ها در روز دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ به صورت حضوری و مجازی با شرکت حدود ۴۰ نفر از همکاران برگزار گردید. موضوع این نشست “آسیب شناسی شیوه کنونی تربیت دبیر فنی در ایران” بود که توسط آقای دکتر عباس مالیان عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی عمران ارائه شد. آقای دکتر مالیان در این نشست نخست به اهمیت و جایگاه دبیر فنی در رونق اقتصادی و رفاه عمومی کشور پرداختند. سپس، ابزارهای بایسته برای انجام مأموریت را در سه گروه سخت افزاری (شامل امکانات و منابع زیرساختی و فیزیکی مانند زمین، ساختمان، ابزار، کارگاه، آزمایشگاه، …..)، نرم افزاری (شامل قوانین، ضوابط، مقررات، آیین نامه ها، شیوه نامه ها، رویه ها، روال ها، …..) و مغزافزاری (شامل منابع انسانی، فرهنگ سازمانی، باورهای کاری، آرمان ها، طرز فکر و اندیشه، …..) تقسیم بندی کردند و مهم ترین عرصه آسیب های تربیت دبیر فنی در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را در گروه مسائل مغزافزاری برشمردند.

در ادامه، انواع آسیب های مرتبط با مأموریت تربیت دبیر به شرح زیر مورد بررسی تقصیلی قرار گرفت:

۱- آسیب های شناختی :

• درک ناقص یا نادرست از مأموریت تربیت دبیر (سیاستگذاران)
  • عدم اعتقاد به مأموریت تربیت دبیر (مدیران)
  • عدم علاقه به مأموریت تربیت دبیر (استادان)
  • عدم انگیزه نسبت به شغل دبیری (دانشجویان)

۲- آسیب های سازمانی :

• ناهمسازگاری
  • عدم توازن
  • عدم تناسب
  • عدم شفافیت
  • وجود تناقض
  • فرار از واقعیت / کتمان واقعیت
  • تقابل به جای تعامل

۳- آسیب های فراسازمانی :

• جایگاه وزارتی
  • جایگاه کشوری
  • کمبود منابع (انسانی، فیزیکی، مالی، رفاهی، پژوهشی، …..)

آقای دکتر مالیان در ادامه، با ذکر مصادیق و مثال هایی هر یک از آسیب های فوق را تشریح کردند.

لازم به ذکر است در دنباله این برنامه، در نشست دوم موضوع “بررسی نظام تربیت دبیر فنی در کشورهای دیگر” و در نشست سوم موضوع “پیشنهاد مدل مناسب تربیت دبیر فنی برای ایران” مورد بررسی و هم اندیشی قرار خواهد گرفت.