برگزاری جلسه ارائه گزارش فرصت مطالعاتی خانم دکتر مرضیه ندافان

در راستای ارتباط با جامعه و  صنعت، فرصت مطالعاتی سرکار خانم دکتر مرضیه ندافان عضو محترم هیئت علمی گروه فیزیک دانشکده علوم پایه در  شرکت لرزه نگار پارسیان با عنوان “شبیه سازی امواج ارتعاشی زمین در فیبر نوری و سنجش کاربری آن در حسگر لرزه نگار” در مدت شش ماه انجام و نتایج حاصل در جلسه ای در روز سه شنبه ۱۲ بهمن ماه بصورت حضوری و مجازی با حضور اعضای گروه محترم فیزیک و مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه جناب آقای دکتر جعفری ارائه گردید.

دستاورد حاصل از پروژه یاد شده به صورت خلاصه به شرح ذیل می باشد:

در این تحقیق، ابتدا یک فیبر نوری سپس توری براگ فیبر نوری با محیط خطی و نهایتا توری براگ فیبر نوری با تلفیقی از محیط های خطی و غیرخطی شبیه سازی شد. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص گردید که با ورود محیط غیرخطی به درون توری براگ، طیف بازتابی و ضریب بازتاب افزایش پیدا کرد. البته تعداد پریودهای متفاوت از محیط های خطی و غیرخطی نیز نقش بسزایی در افزایش ضریب بازتابی برعهده داشتند. قله نمودار بازتابی با ورود محیط غیرخطی به درون فیبر، به سمت طول موج های بیشتر انتقال پیدا کرد. این انتقال نتیجه اثر مدولاسیون هم فازی است که در محیط های غیرخطی و فیبرهای نوری دیده می شود. تاثیر جفت شدگی بیشتر پرتوهای بازتابی و پرتوهای فرودی، در پریودهای بالا باعث افزایش ضریب بازتاب شد. استفاده از توری براگ به همراه محیط غیرخطی در پاسخ دهی بهتر برای حسگر لرزه نگاری پیشنهاد می شود.