برگزاری آئین تکریم و معارفه سرپرست و رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با حضور وزیر آموزش و پرورش
به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ آیین تکریم جمال الدین مهدی نژاد درزی سرپرست سابق دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و معارفه علی پورکمالی انارکی رئيس جدید این دانشگاه با حضور وزیر آموزش و پرورش و هیات همراه در روز شنبه پنجم اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
در این مراسم که با حضور مسئولان ستادی، اساتید و کارکنان دانشگاه برگزار شد، رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش ضمن تقدیر از تلاش ها و اقدامات سرپرست سابق دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی؛ حکم انتصاب علی پورکمالی به عنوان رئیس دانشگاه را به وی اهدا کرد.
صحرایی در این مراسم با بیان اینکه دانشگاه های ماموریت گرا مانند قلب سیستم کار می کنند؛ تصریح کرد: این پرسش مطرح می شود که ویژگی متمایز کننده دانشگاه های فرهنگيان و شهید رجایی از سایر دانشگاه ها چیست؟
وی خاطر نشان کرد:ارائه دروسدانش عمومی، تخصصی در دانشگاه های دیگر هم اجرا می شود اما انحصار ارائه دروس مربوط به دانش محتوامعلمی و فنون معلمی( pck) فقط برای دانشگاه های تربیت معلم است و تمام اجزای دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی باید محیطی فراهم کنند که دانشجومعلمانشان عالم و معلم شوند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: دانشگاه شهید رجایی ماموریت خود را در محل عملیات و برنامهریزی برای بیش از ۱۰ هزار هنرستان که وظیفه تربیت نیروی ماهر کشور را دارد،بداند و برای تحقق اهداف آموزش و پرورش تلاش کند.
وی وظیفه دانشگاه های تربیت معلم را پشتیبانی از آموزش و پرورش برای حرکت در مرزهای دانش دانست و افزود: آموزش های نوین پسا کرونا تجربه فوق العاده سخت اما ارزشمند در استفاده از فضای مجازی برای آموزش به ما داد و ما چقدر از این فرصت استفاده کردیم؟ کرونا ثابت کرد معلم نباید فقط منتقل کننده دانش باشد. معلم باید پروردگاری کند نه فقط آموزگاری.
صحرایی در ادامه گفت :حرکت در جهت آموزش صلاحیت حرفه ای معلمی؛ توانمند سازی نیروی انسانی آموزش و پرورش و تقویت هنرستان ها وکار علمی در پژوهشسراهای دانش آموزی؛ بازآرایی درونی و بیرونی در جهت تحقق اهداف دانشگاه؛ پیگیری دغدغه ها و انتظارات رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشگاه های تربیت معلم؛ بروز رساني برنامه درسی مطابق نیاز هنرستانها در دوره پیش رو جدی تر دنبال شود.
وزیر آموزش و پرورش با تبیین مقتضیات روز دنیا، بر رشد سریع علم اشاره کرد و افزود: دنیای علم اکنون، استفاده مطلوب از هوش مصنوعی می کند، باید ۲ دانشگاه شهید رجایی و فرهنگیان و پژوهشکده وزارت آموزش و پرورش در این خصوص برنامه و اقدامات مطلوب داشته باشند.
شایان ذکر است علی پورکمالی، استاد تمام دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دارای مدرک «دکتری مهندسی مکانیک با گرایش طراحی کاربردی» از دانشگاه تربیت مدرس است و پیش از این سمت معاون آموزشی دانشگاه را بر عهده داشته است.