با حضور مقامات سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه بلگراد انجام شد؛ تأسیس شاخه مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری در اتحادیه اروپا

به گزارش اداره کل روابط‌عمومی وزارت علوم به نقل از مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری ( ISC )، پیرو تعاملات انجام شده در دو سال اخیر با دانشگاه بلگراد سومین شاخه بین‌المللی مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری ( ISC ) در منطقه اتحادیه اروپا در دانشگاه بلگراد افتتاح شد. با افتتاح این شاخه، مقالات تمام متن فارسی و سایر منابع اطلاعاتی در اختیار اساتید و دانشجویان زبان و ادب فارسی دانشگاه بلگراد صربستان و منطقه شرق اروپا قرار خواهد گرفت.

در دیدار رشید حسن‌پور، سفیر ایران در صربستان با رئیس دانشکده فیلولوژی دانشگاه بلگراد، موضوع همکاری‌های علمی و دانشگاهی و برنامه گسترش و توسعه آموزش زبان فارسی در این دانشگاه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این دیدار که با حضور دکتر محمدرضا فلاحتی قدیمی فومنی، مشاور ریاست و سرپرست مدیریت روابط‌عمومی و همکاری‌های علمی بین‌المللی ISC (به‌صورت مجازی)، معاونین دانشکده و مقامات سفارت جمهوری اسلامی ایران و دکتر صفری رئیس مرکز مطالعات زبان فارسی دانشگاه بلگراد برگزار شد، سفیر کشورمان با اشاره به روابط دوستانه و رو به گسترش میان جمهوری اسلامی ایران و صربستان اظهار داشت: «تعاملات علمی و فرهنگی، رکن اصلی و پایدار در توسعه روابط بین کشورهاست و از این رو، برای ما حمایت از فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاهی اولویت ویژه‌ای دارد و خوشبختانه ظرفیت‌های بالای فرهنگی، علمی و ادبی جمهوری اسلامی ایران فرصت‌های مناسبی را برای انجام چنین فعالیت‌هایی فراهم می‌کند».

وی در ادامه ادبیات فارسی را گنجینه عظیم از معارف اخلاقی و انسانی و بخش مهمی از تاریخ فرهنگی کشورمان توصیف نمود و اظهار داشت: سفارت جمهوری اسلامی ایران، همواره حامی اصلی توسعه و گسترش فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی در حوزه زبان و ادبیات فارسی در صربستان بوده و این حمایت با جدیت ادامه خواهد داشت.

خانم دکتر ایوا دراشکیچ ویچانوویچ، رئیس دانشکده زبان‌های خارجی و ادبیات دانشگاه بلگراد نیز ضمن استقبال گرم از هیئت ایرانی و تایید سخنان سفیر کشورمان اظهار داشت: «تاریخ و تمدن ایران و به‌ویژه زبان و ادبیات فارسی بسیار منحصربه‌فرد است و شایان توجه است که پایه اصلی دانشکده فیلولوژی دانشگاه بلگراد در حدود یک‌صد سال پیش، با تدریس درسنامه‌های ادبیات فارسی بنا نهاده شده و از این رو می‌توان گفت شاکله معنوی این دانشکده بر ستون‌های زبان و ادبیات فارسی بنا شده است».

وی با ستایش از سطح علمی بالای دانشگاه‌های ایران، از برقراری ارتباط علمی و دانشگاهی بین این دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی ایران اظهار خوشنودی نمود و گفت: «امروز نهایت افتخار ماست که می‌توانیم نمایندگی بنیاد سعدی برای برگزاری آزمون آمفا در اروپا را دریافت کنیم و همچنین با مؤسسه استنادی علوم ( ISC ) شیراز که پایگاه علمی ارزشمند، بزرگ و منحصربه‌فردی در ایران و منطقه محسوب می‌شود، همکاری مشترک و درازمدتی را آغاز کنیم».

دکتر اما میلکوویچ، رئیس دپارتمان شرق‌شناسی دانشگاه بلگراد در سخنانی با تأیید فعالیت‌های آموزشی زبان فارسی و ابراز خرسندی از علاقمندی تعداد زیاد دانشجویان به فراگیری زبان فارسی، از اهتمام این دانشکده برای اعتبارسنجی دروس جدید مرتبط با ادبیات و فرهنگ ایران خبر داد که در راستای طرح تقویت کرسی زبان فارسی در این دانشگاه است.

مهدی شیرازی، رایزن فرهنگی و نماینده بنیاد سعدی در صربستان نیز در این دیدار با اشاره به فعالیت‌های مرکز فرهنگی ایران در بلگراد، تشکیل دوره‌های آموزش زبان فارسی و حمایت از برنامه‌های توسعه و تقویت کرسی فارسی دانشگاه بلگراد را از مهمترین فعالیت‌های این نهاد برشمرد و بر لزوم ادامه و گسترش برنامه‌های فرهنگی و آموزشی با هدف آشنایی بیشتر دانشجویان و پژوهشگران صرب با فرهنگ، تاریخ، زبان و ادبیات ایران تأکید کرد.

در بخش پایانی این برنامه، تفاهم‌نامه با مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری ( ISC ) در خصوص راه‌اندازی شاخه این مؤسسه در مرکز مطالعات فارسی دانشگاه بلگراد به امضاء طرفین رسید.

 

 

منبع اصلی خبر

 

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی

کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۹۰۲