باشگاه علوم پایه و تکنولوژی یونسکو با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، راه اندازی شد
به گزارش روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو- ایران، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه تاسیس باشگاه علوم پایه و تکنولوژی که عصر ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در سالن اجتماعات کمیسیون ملی یونسکو، برگزار شد، گفت: خوشبختانه در جلسه تاسیس باشگاه علوم پایه و تکنولوژی افرادی علمی، اجرایی و اقتصادی حضور دارند که این خود مبین تحقق اهدافی بزرگ و حرف هایی تازه در عرصه های جهانی است.
وی افزود: امیدواریم که پس از تاسیس این باشگاه بتوانیم جشنواره علوم پایه را در سطح بین الملل از طریق این باشگاه به خوبی پیش ببریم و تقویم سالانه ای در حوزه تکنولوژی داشته باشیم تا از ظرفیت های این باشگاه به شکلی بهینه بهره برداری کنیم. چراکه این باشگاه به مثابه یک پیشانی نورانی برای کشور در حوزه علم و فناوری است.
- کشور به مدیرانی نهادساز نیاز دارد
در ادامه جلسه، حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، گفت: دیدار شما عزیزان خود مصداق بارز انجام کاری بزرگ است؛ چراکه با علاقه پیگیر تاسیس این باشگاه بودید و همراهی و همدلی دکتر صالحی معاون محترم پژوهشی وزارت علوم، در روند شکل گیری این باشگاه برای ما بسیار حایز اهمیت و مایه دلگرمی بوده است.
وی ادامه داد: ما در کشور مدیران نهادساز داریم و متاسفانه در کنار این عزیزان مدیران نهادسوز هم داریم. ولی جای خوشوقتی است که در این پروژه ما با مدیران کارآمد و نهادسازی که نیاز مبرم کشور است، گردهم آمدیم تا امسال که سال دانش بنیان است بتوانیم گام های موثری برداریم.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران تاکید کرد: ما در کمیسیون ظرفیت های بسیار خوبی همچون کمیته های ملی، کرسی ها، مراکز مقوله دوم، شهرهای خلاق و شهرهای یادگیرنده را داریم که از حدود ۲ سال پیش تصمیم گرفتیم باشگاه های یونسکو که یکی از ظرفیتهای بسیار مهم برای پیگیری اهداف جمهوری اسلامی ایران در یونسکو است را راه اندازی کنیم. باشگاه های یونسکو، سازمان های مردم نهادی هستند که می توانند با عنوان باشگاههای یونسکو با کمیسیون ملی همکاری کنند. در حال حاضر ما در شاخه های مختلفی مانند آموزش الکترونیک، نوآوری و فناوری، گردشگری خلاق، فرهنگ و هنر و… باشگاه ثبت کردیم. و این روند ثبت باشگاه ها با سرعت و دقت بالایی همچنان ادامه دارد.
ایوبی اشاره کرد که باشگاه علوم پایه و تکنولوژی ۲۳ امین باشگاه یونسکو است که اهداف مهمی از جمله نهادینه سازی فرهنگ اتکای توسعه ای بر علوم پایه و بنیادی در کشور و حمایت از مشارکت فعال تر زنان در حوزه توسعه علوم پایه تئوری به کاربردی را دربرمی گیرد؛ و خوشبختانه باشگاه ها پس از طی روند ثبت در داخل کشور برای تصویب و ثبت به سازمان یونسکو معرفی می شوند و پس از ثبت جهانی می توانند در راستای دیپلماسی علمی گام های بلندی بردارند.
- دولتمردان برای علوم پایه هزینه کنند
سعدااله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به این موضوع که کمیسیون ملی یونسکو- ایران نهادی موثر و کارآمد در سطح بین المللی است، گفت: ما امیدواریم که تاسیس این باشگاه بتواند تلنگری برای دولتمردان باشد تا بیش از پیش برای علوم پایه که سرمنشا بسیاری از تحولات جهانی است، هزینه کنند و من به نوبه خود قدردان تمام کسانی هستم که خاضعانه در این راه قدم برداشته و اندیشه های بزرگی در سر دارند.
وی همچنین با بیان اینکه دانشگاه جندی شاپور با قدمتی بالغ بر ۱۷۵۰ سال نخستین مرکز علمی جهان است که در یونسکو به ثبت رسیده، گفت: امسال سال دانش بنیان است و هیچ کجا به اندازه دانشگاه ها، بستر مناسبی برای مباحث دانش بنیان نیست. از این رو ایران با چنین قدمتی و با تاسیس چنین باشگاهی می تواند در سطح جهانی بار دیگر پرچم خود را برافراشته کند.
- باشگاه علوم پایه و تکنولوژی محلی برای خدمت به کشور است
مهندس ابراهیم جمیلی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و دبیر باشگاه علوم پایه و تکنولوژی هم در این نشست اظهار داشت: راه اندازی این باشگاه برای من بسیار حائز اهمیت است. چراکه این باشگاه را محلی برای خدمت به ایران می دانم که چطور می توان از پتانسیل تکنولوژی در عرصه های جهانی به شکل بهینه استفاده کرد.
وی ادامه داد: چشم انداز ما این گونه خواهد بود که طی یک سال بگوییم ما با این توانمندی ها حضور داریم و پس از گذشت پنج سال بگوییم تا به این زمان چه کرده ایم؟ برای همین و در راستای ایجاد تعامل بین تخصص ها و رویکردهای کاربردی با دنیا، باشگاه ها می توانند بسیار مفید باشند و قطع به یقین همه کارهای ما زین پس با هماهنگی با کمیسیون ملی یونسکو و سازمان یونسکو، انجام خواهد شد.
جمیلی ضمن درخواست این موضوع که روند ثبت این باشگاه در یونسکو با سرعت بیشتری انجام پذیرد، اذعان داشت: من به شخصه به دیپلماسی علمی اعتقاد دارم و انجام امور خیر را وظیفه ذاتی و مسوولیت اجتماعی خود می دانم که پیشرفت علم و تکنولوژی و به کارگیری جوانان نخبه در این عرصه از مصادیق بارز خیر است که بی شک من در این راه هر آنچه در توان دارم انجام می دهم و این دِین من به کشور عزیزم ایران است.
دکتر سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته حافظ جهانی و مشاور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران نیز با ابراز امیدواری نسبت به این موضوع که این باشگاه بتواند برنامه های خود را تحقق بخشد، گفت: علم باید در دست دانایان باشد تا ما را به سرمنزل مقصود برسانند.
دکتر عبدالمهدی مستکین، مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو هم با اشاره به این ابیات از مولانا: علم چون بر دل زند یاری شود/ علم چون بر تن زند باری شود/ گفت ایزد یحمل اسفاره/ بار باشد علم کان نبود ز هو/ علم کان نبود ز هو بی واسطه/ آن نپاید همچو رنگ ماشطه؛ علمِ درست را منشا خیر دانست و اظهار داشت که با راه اندازی این باشگاه بی تردید اتفات شگرفی در حوزه علم و تکنولوژی رقم خواهد خورد.
لازم به ذکر است دکتر محمود کمره ای، معاون آموزشی دانشگاه تهران، به عنوان رئیس این باشگاه ، مهندس ابراهیم جمیلی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان به عنوان دبیر باشگاه، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پروفسور ثبوتی، دکتر سعدالله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر ناصر غلامی، قائم مقام مدیرعامل و معاون اداری مالی دانشگاه تهران، دکتر حمیدرضا مشفق، رئیس پردیس علوم دانشگاه تهران، دکتر سیامک یاسمی، دکتر مهدی محمدی و دکتر فاطمه محمدی پناه از دیگر اعضای این باشگاه هستند.
در این نشست پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سعدالله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر ناصر غلامی، قائم مقام مدیرعامل و معاون اداری مالی دانشگاه تهران، مهندس ابراهیم جمیلی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، فاطمه محمدی پناه، آقایان مودب و ادب، حجت الله ایوبی، دبیرکل، یونس شکرخواه، مدیر گروه ارتباطات، عبدالمهدی مستکین، مدیر گروه فرهنگ، محمدرسول صادقی، معاون فرهنگی و امیر روشن بخش، معاون ارتباطات و مشارکت های کمیسیون ملی یونسکو- ایران و رضا فخرزاده مدیر شبکه شهرهای یونسکو، حضور داشتند.
دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه شهید رجایی
کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۶۰۱