بازدید روابط بین الملل دانشگاه آفیون کوجاتپه از ISC
به گزارش روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، در راستای توسعه همه جانبه و اجرای سیاست ارتباط با مراکز علمی، موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) در تاریخ ۲۵ دی ۱۴۰۰ پذیرای روابط بین الملل دانشگاه آفیون کوجاتپه بود.
این بازدید با حضور دکتر فاتیح گونگور از دانشگاه آفیون کوجاتپه، دکتر کاظمی مدیر روابط بین الملل دانشگاه صنعتی شیراز و محمدرضا فلاحتی قدیمی فومنی مدیر روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی ISC با هدف معرفی خدمات و سامانه های علمی بین المللی ISC تشکیل شد.
در ابتدا، دکتر فلاحتی به معرفی خدمات و پتانسیل های هر دو مجموعه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام که با نام واحد موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) در حال فعالیت هستند پرداخت.
وی گفت: ISC موسسه ای علمی، خدماتی، پژوهشی و فناوری است که ارائه خدمات آن به تمام کشورهای اسلامی و محیط بین الملل توسعه یافته است و دانشگاه های مختلفی از خدمات و سامانه های علمی آن استفاده می کنند. یکی از این موارد، تاسیس شاخه در دانشگاه های مختلف ملی و بین المللی است. دانشگاه های بین المللی که دارای کرسی های آموزش زبان و ادب فارسی هستند می توانند از پایگاه های تمام متن مقالات فارسی این موسسه استفاده کنند.
فلاحتی افزود: یکی از فعالیت های علمی بین المللی ISC، همکاری های علمی مشترک با نهاد ها و سازمان های بین المللی است. یکی از این موارد، همکاری با سازمان کشورهای در حال توسعه اسلامی یا D8 می باشد که ISC در قالب تفاهم نامه و قراردادهای علمی مشترک با این سازمان در حال همکاری در پروژه های مختلف است. در همین راستا، می توان به رتبه بندی دانشگاه های D8 اشاره کرد که فراورده تولید شده در صفحه خانگی سازمان D8 قابل مشاهده است.
وی گفت: یکی از اهداف مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری چاپ و انتشار کتاب و نشریات معتبر علمی به زبان های فارسی، عربی و لاتین است. بر این اساس، رایسست انتشار نشریات معتبر کشور را به صورت چاپی در رأس برنامه های خود قرار داده و با عقد تفاهمنامه با دانشگاه ها، انجمن های علمی و مؤسسات پژوهشی در این خصوص اقدام می نماید. البته لازم است نشریه مربوطه حداقل امتیاز لازم را کسب نماید. از دیگر برنامه های اداره انتشارات مرکز منطقه ای به عنوان ناشر، چاپ کتاب میباشد. در این زمینه، رایسست بر اساس تفاهمنامه های همکاری، مراحل کامل اخذ مجوز تا چاپ و انتشار کتاب را به عهده دارد.
فلاحتی در ادامه افزود: با توجه به مسئله پاندمی ویروس کرونا و عدم امکان برگزاری جلسات حضوری و همچنین برای تسریع تعاملات علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری با دانشگاهها و مراکز علمی–پژوهشی کشور و نیز صرفهجویی در هزینهها، نشست هایی را در قالب ویدئو کنفرانس با دانشگاه ها برگزار می نماید. در طی این دیدارها ضمن آشنایی با ظرفیتها و نیازهای دو طرف، در خصوص انجام تفاهمهای لازم برای گسترش سطح همکاریها نیز اقدام به عمل می آید.
وی در ادامه به معرفی سایر سامانه های ISC همچون سامانه رتبه بندی دانشگاه ها، همایش ها، نشریات علمی، نمایه استنادی علوم جهان اسلام، فهرست نشریات ISC، نظام شاخص های عملکردی نشریات فارسی، فهرست مندرجات نشریات فارسی، سامانه بارگذاری سریع اطلاعات نشریات، نماگر کوید ۱۹ ISC و سامانه DOR پرداخت.
در ادامه، دکتر فاتیح ضمن تشکر از هماهنگی انجام شده برای این بازدید، از همکاری با ISC و خدمات گسترده آن در سطح بین المللی استقبال کرد و سپس به معرفی دانشگاه آفیون کوجاتپه پرداخت.
در گام نخست برای همکاری با این دانشگاه، مقرر شد تفاهم نامه تاسیس شاخه به منظور استفاده دانشجویان آن دانشگاه از مقالات تمام متن فارسی امضا شود.
دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه شهید رجایی
کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۱۶۰۳